Tulen synty

Myyttinen risteily Etelä-Konnevedelle m/s Linnealla
Pe 30.8. klo 17.30 (lähtöaika 17.45)
Lähtö ja paluu: Häyrylänrannan satama, Satamatie 60, Konnevesi


Matka alkaa aivan tavallisena maisemaristeilynä Etelä-Konneveden aavoille selille ja saarien sokkeloihin. Päivän kääntyessä iltaa kohti alkavat saarten ja selkien tarinat herätä eloon…

Matkan aikana kerrotaan, lauletaan, soitetaan ja tanssitaan ikivanhaa tulen syntytarinaa yhä uudelleen. Välillä pysähdytään Majaniemessä kansallispuiston kainalossa. Mukana kansanmuusikko-runolaulajat Ilona Korhonen, Maari Kallberg ja Anna-Kaisa Liedes Iki-Turso -ryhmästä sekä viulisti Tuomas Rounakari. Lopuksi nähdään paikallisten taiteilijoiden, Emmi-Riikka Vartiaisen ja Ville Kotkan, esitys.

Risteilyn kesto 4 – 4.5 h. Paluu noin klo 21.45.

Liput 32 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)
Lipun hinta sisältää laivamatkan, ohjelman ja kahvin sekä suolaisen palan, joka sisältää kalaa. Ilmoitathan ruoka-aineisiin liittyvistä rajoitteista pe 23.8. mennessä sähköpostilla osoitteeseen kulttuurikierros@gmail.com
Lipunmyynti alkaa 3.6.2024
Tästä lippukauppaan.

Laivalta voi ostaa juotavaa ja pientä purtavaa.
Valitettavasti risteily ei ole esteetön. Lue lisää laivasta: https://eklines.fi/kalusto/

ILONA KORHONEN on runolaulaja ja musiikin tohtori sekä taiteilijaprofessori. Hän on kansanmusiikille omistautunut monipuolinen muusikko, joka työskentelee kaikenlaisen, lähinnä lauletun musiikin parissa. Tällä hetkellä Korhonen työskentelee freelancemuusikkona, pääasiassa solistina, sekä erilaisten kuorojen parissa. Lisäksi hän keikkailee paitsi Suomessa, myös eri puolilla Eurooppaa, tällä hetkellä eniten soolorunolaulajan roolissa.
www.ilonakorhonen.com

MAARI KALLBERG on suorittanut taiteellisen Musiikin tohtorin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa vuonna 2007. Hänet tunnetaan esiintyvänä taiteilijana, tutkijana, pedagogina ja tuottajana. Hän on karjalaisen kansanmusiikin ja erityisesti vienankarjalaisen joiun kansainvälisesti arvostettu asiantuntija.

ANNA-KAISA LIEDES on muusikko, laulaja, äänitaiteilija ja opettaja. Hän on musiikin tohtori ja Sibelius-Akatemian lehtori. Musiikillinen polku on kulkenut kanteleen ja viulun johdattamana ihmisen äänen äärelle. Liedes on musisoinut aiemmin nykykansanmusiikin pioneeriyhtye Niekussa sekä kansanmusiikin ammattilaisyhtye Tallarissa. Traditionaalisia lauluperinteitä ja ääni-improvisaatiota häneltä voi kuulla mm. Ääniteatteri Iki-Tursossa, MeNaiset- ja Suunta -yhtyeissä sekä Fire in the North Sky -projektissa.
www.anna-kaisaliedes.com

TUOMAS ROUNAKARI on viulisti, säveltäjä ja äänisuunnittelija. Hän on opiskellut New Yorkissa, New School Universityssä (1998-2001) Jazz and Contemporary Music -linjalla ja valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta (2006) pääaineenaan etnomusikologia. Rounakari aloitti Sibelius-Akatemian musiikin tohtorikoulutuksen vuonna 2011. Rounakari on julkaissut kaksi soololevyä Shamanviolin (2009) ja Bear Awakener (2022). Sooloesityksellään hän on kiertänyt Pohjoismaiden lisäksi useissa Euroopan maissa, Grönlannissa, Hong Kongissa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Rounakari on teatteriryhmä Ruska Ensemblen perustajajäsen. Viulistina Rounakari tunnetaan myös folk-metallia soittavasta Korpiklaani-yhtyeestä, jossa hän soitti vuosina 2012–2022.