Rajalla – Suomen luonnon päivä Häähninmäellä

La 31.8.2024 klo 14-18

Häähnintuvantie 160, 41540 Ristimäki

Tapahtumaan on vapaa pääsy.


Suosittu luonto- ja ulkoilukohde Häähninmäki on vanha hämäläisten eränkäyntialueiden rajapiste. Mäellä on isonjaon aikainen vuonna 1787 pystytetty rajapyykki.

Häähninmäen ulkoilualueella vietetään Suomen luonnon päivää muinaisen rajaseudun metsäisissä tunnelmissa. Iltapäivän aikana Häähnillä on koettavissa mm. musiikki-, tanssi- ja videoesityksiä sekä Hankasalmen kameraseuran valokuvanäyttely ”Tyyntä ja myrskyä Etelä-Konnevedellä”. Paikallisten yhdistysten toteuttamilla rastipisteillä pääset mm. rakentamaan haltijoiden majoja, tekemään itsellesi metsäseppeleen ja kokeilemaan perinteisten tuohitöiden valmistusta.

Tapahtumassa esiintyy Maanväki (Juha Kuurajärvi ja Anthoni Levonsaari). Heidän esityksensä Tuli, Vesi ja metsän väki kertoo siitä, kuinka Tuli saapui maailmaan – ja mitä tapahtui sen kohdatessa ensi kertaa metsänväen. Esitys kestää noin 25 minuuttia. Siinä nähdään butoh-tanssia ja kuullaan eri soittimilla loihdittuja äänimaisemia. Esitys pohjautuu Suomen kansan vanhoihin runoihin (SKVR) ja Juha Kuurajärven teokseen MaaIlman tyttären rakkaus – Tulen synty (2013). 

Maanväki
Juha Kuurajärvi: Runonlausunta, laulu ja äänimaisema
Anthoni Levonsaari: Butoh-tanssi ja äänimaisema
iloluonto.fi/maanvaki/
FB/IG: @iloluonto
Kuva: Maan ääni (2021), Jani Salonen.